Rosornas och ruinernas stad

På sommaren och in på hösten prunkar Visby av rosor i alla dess färger. I Botaniska trädgården har rosorna varit en attraktion sedan 1930-talet och runt om i Visby fylls gränder och trädgårdar av rosornas prakt. Fiskargränd är den gränd som kanske allra mest förknippas med rosorna.

I Visby finns 13 ruiner av medeltida kyrkor. 
S:ta Karin kyrkoruin på Stora torget är den största och öppen för besök.
S:t Nicolai (även kallad Kultudralen) används bland annat som konsertlokal. Under kyrkosångsfesten kommer vi att vara i ruinen en av kvällarna, då körerna uppträder för varandra. 

Övriga kyroruiner är Drotten, Helgeands, Ryska kyrkan, S:t Clemens, S:t Göran, S:t Hans och S:t Per, S:t Lars, S:t Mikael, S:t Olof och S:ta Gertrud. Läs mer om ruinerna på guteinfo.comFlera av ruinerna av öppna för besök sommartid. De kan också bokas för bröllop, utställningar, konserter med mera. 

Visby ringmur är däremot välbevarad – den räknas som Nordeuropas bäst bevarade stadsmur. Muren började byggas omkring 1250. Den hade från början 29 torn varav 27 finns bevarande. Läs mer om ringmuren på Riksantikvarieämbetets hemsida.Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.